Zen Natuurlijk

Draai uw telefoon om de website te bekijken

Workshop Wim Hof Methode

 
* Workshop Wim Hof Methode 1 x per maand !

KUN JE HET IMMUUNSSYSTEEM BEÏNVLOEDEN MET EEN IJSBAD OF KOUDE DOUCHE? BEKIJK HIER EEN AFLEVERING VAN 'DOKTERS VAN MORGEN' OVER WAT KOU VOOR JOU KAN DOEN; 
 
 
 
AGENDA;
 
De eerstvolgende workshops zijn op; 
 
Zaterdag 11 mei
Zaterdag 15 juni
Zaterdag 13 juli 
 

Wim Hof werd bekend als "the iceman" door zijn bijna onmenselijke prestaties; twee uur in een met 700 kilogram gevulde ijscabine staan, de hoogste bergen beklimmen in een korte broek en een halve marathon lopen op blote voeten. 
Zijn methode is inmiddels wetenschappelijk onderbouwd en bestaat uit drie componenten; ademhaling, meditatie en koudetraining. 

Serge Snoei en Wim Hof;

Voor wie?

Voor iedereen natuurlijk! Maar misschien kamp je met de volgende klachten;
- vermoeidheid, slecht slapen
- een auto-immuunziekte
- 'vage kwaaltjes' of chronische pijntjes/ontstekingen
- stress, burn-out, spanningen
- het altijd koud hebben

Of misschien wil je de uitdaging met jezelf aangaan?

Door de methode in jouw leven te intergreren, word je gezonder; je immuunsysteem sterker, de bloedcirculatie beter, krijg je meer energie en ben je in staat om je lichaam en geest in balans te brengen wat meer vertrouwen geeft in je eigen kunnen.

De basistraining is geschikt voor beginners maar ook voor gevordereden die al bekend zijn met de Wim Hof Methode en hun praktijk willen onderhouden.Naast de basisprincipes komen er steeds nieuwe onderwerpen aan bod.


Een goede ademhaling is het begin

De Wim Hof Methode begint met ademhaling. Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, het automatische zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ook heeft het een positieve invloed op je bloedcirculatie.

 

Volgende stap: de confrontatie met kou 

Na ademhalings- en meditatieoefeningen is je lichaam voorbereid om de volgende uitdaging aan te gaan: de confrontatie met kou. Om je lichaam sterker te maken en te laten wennen aan de kou, kun je thuis al beginnen met koud (af)douchen. Op de dag van de workshop gaan we de uitdaging aan om een ijsbad te nemen. Dit is geheel optioneel .

Wat zeggen deelnemers?

"Goede begeleiding, fijne groep en ik heb besloten
om te werken aan verbetering van mijn (te hoge) ademhaling 
Ik heb mezelf verrast door in het ijsbad te gaan".


"Wij vonden de workshop goed qua opbouw, fijn qua tempo en leerzaam. Serge is rustig en legt alles helder uit. Hij houdt iedereen goed in de gaten. Hij voelt vertrouwd en is een prettige mens".

"Locatie is geweldig en zo ook de gastvrouw. Lunch was heerlijk, goed verzorgd".

"We zijn enthousiast en benieuwd naar de volgende workshop. We raden hem zeker aan bij anderen aan"! 

"Dank jullie voor de geweldige ervaring. Smaakt naar meer".....


Een voorproefje van Wim Hof; 
https://youtu.be/wfEj548wpq4

Beginners; 11 mei, 15 juni en 13 juli

tijd; van 09.30 tot 13.00  uur

kosten ; € 99,00 inclusief thee, fruit en versnaperingen

ik schrijf in ;   https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven
Of stuur een mail naar ella@zennatuurlijk.nl 

Serge Snoei, gediplomeerd Wim Hof Trainer en ademcoach, verzorgt de workshop. Hij werkt in kleine groepen tot max. 10 personen, waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. 
Voor meer info over de methode en Serge Snoei, kijk op de site van Wim Hof;  
http://www.innerfire.nl

Vinyasa yoga met Jessie vanaf 15 mei

Even voorstellen;  

"Mijn naam is Jessie VanderBroeck en ik ga deze lente/zomer periode tot aan de zomervakantie yoga geven bij Zen Natuurlijk. In 2019 heb ik mijn 200h yoga opleiding tot Vinyasa Yoga Docent gevolgd in London terwijl ik daar woonde en werkte als kinderergotherapeut. 
 
De afgelopen jaren, geïnitieerd vanuit een eigen zoektocht naar heling, harmonie en interne rust, heb ik mij verdiept in energiewerk waar yoga voor mij ook een onderdeel van is. Yoga helpt mij om in contact te komen met mijn eigen energie, om vanuit een druk leven naar een rustige plek in mij te bewegen. 
Bij het uitdragen van yoga ontstaat er een energie in de ruimte, op het matje die ik zo waardevol vind in het proces van jezelf leren kennen. 
 
Ik heb veel gereisd voorgaande jaren en sinds december ben ik samen met mijn partner weer terug in Nederland, om ons hier weer te nestelen en ons leven vorm te geven met alles wat we op reis hebben geleerd. We kijken op dit moment uit naar ons Tiny House dat binnenkort wordt opgezet in Eindhoven en ons nieuwe thuis mag worden. 
 
Ik ben graag buiten, houd enorm van dieren, zwemmen, dansen, zingen, chocolade en gebakjes, een boekje lezen, een lekker kopje koffie waarbij ik uren kan wegzakken in wat ik om me heen zie gebeuren. Daarnaast is het werk met kinderen een enorme passie voor me evenals het werken met de kracht van energie. "
 
Jessie zal vanaf woensdag 15 mei wekelijkse Vinyasa yogalessen geven tot aan de zomervakantie begin juli.
De tijden zijn als volgt;
Woensdagavond een Vinyasa flow van 19.30 tot 20.30 uur
Donderdagavond een Easy flow van 19.30 tot 20.30 uur
 
 De lessen zijn te boeken via Momoyoga https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven
 

Vinyasa flow is een actieve, dynamische vorm van yoga waarbij de yang energie wordt geactiveerd. De houdingen lopen vloeiend in elkaar over om je op de fysieke sensaties te oriënteren in je lichaam en daarmee te leren focussen op de verschillende lagen van het lichaam en de mind.
De beweging vloeit ook samen met de ademhaling om de verbinding tussen lichaam en hoofd te ervaren, de energie te laten stromen door de meridianen, spanningen op te sporen en hier naar toe te bewegen.
Uiteindelijk wordt weer rust ingebouwd om in de eindontspanning tot een meditatieve toestand te komen.
De serie poses worden enkele weken herhaald, om je lichaam de kans te geven zowel in de houding te zakken fysiek als diepere lagen te bereiken in jezelf.

In de easy flow blijven we dynamisch bewegen door een verscheidenheid aan yoga houdingen, waarbij elke les een thema centraal staat. Echter bewegen we in de easy flow trager, zachter door de houdingen heen en staan we meer stil bij de energie die door het lichaam beweegt. We werken gericht aan spanningsgebieden in het lichaam, de aandacht in deze richting te sturen en de beweging vanuit deze aandacht af te stemmen op het lichaam.
Elke sessie start met het aangaan van de verbinding met jezelf in dit lichaam, waarna de flow volgt en uiteindelijk een eindontspanning volgt om weer in je lichaam te landen vanuit de ontstane energie.

 
 
 

Klankconcert van Gonnie Feddema vrijdagavond 24 mei 2024

 

 

Tijdens een concert word je door de klanken van klankschalen en diverse instrumenten meegenomen; ze dragen je en laten je meedrijven als op de stroom van een rivier, terug naar de bron van het ontstaan van alles. Al drijvend kun je blokkades tegenkomen die onderweg kunnen worden opgeborgen, en aangekomen op je bestemming voel je je verfrissen en als herboren. De energie kan weer vrij door je lichaam stromen.

Het is een zachte manier om tot ontspanning te komen; zelf hoef je niets te doen als comfortabel te liggen of te zitten onder een dekentje, en alles te laten gebeuren en er vooral heerlijk van te genieten.

Een concert kan nog lang nawerken;Ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water en omdat de trilling van instrumenten zoals klankschalen het water in onze lichaamscellen in beweging veroorzaakt, wordt ons lichaam gescheiden, gemasseerd en ontdaan van blokkades.
Iedereen is welkom op deze avond, dus niet alleen voor yogi's van Zen Natuurlijk.

kosten;  € 30,00 p.p

Datum en tijd;  op vrijdagavond 24 mei 2024 van 19.30 tot 21.00 uur. (inloop vanaf 19.00 uur)

Inschrijven voor yogacursisten; 
https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven

Inschrijven voor niet-cursisten;

posten naar;  ella@zennatuurlijk.nl
 

Vuurcirkel met Sander dinsdagavond 28 mei

 

Dinsdagavond 28 mei is er een Vuurcirkel met Sander Machielsen

Kom jij met mij aan het vuur zitten?

In een groep gelijkgestemden creëeren we een veilige, ontspannen bubble waar we delen wat we normaal niet zo snel delen. We gaan over de kracht van jouw ademhaling leren en ervaren hoe de adem jouw leven kan verbeteren. 

Werken met de adem;

* vermindert stress
* verhoogt energiehuishouding
* verbetert algehele gezondheid
* creëert een vergroot lichaamsbewustzijn
* adem als een lifesaver

Samen rond het vuur zitten; 

* voor een ontspannen sfeer
* in een groep gelijkgestemden
* delen over thema’s in jouw leven
* ontsnappen aan de dagelijkse routine in een veilige en comfortabele bubble

Thema's

Bij genoeg interesse tijdens de proefavond, vervolgen we onze wekelijkse vuuravonden. Buiten de standaard elementen, zullen we iedere week één
thema centraal stellen. Over dit thema kunnen we onze persoonlijke ervaringen delen, elkaar inspireren en groeien in onze persoonlijke ontwikkeling.

Even voorstellen;

Hi, ik ben Sander, jouw host aan het vuur. Ik ben een enthousiast, open persoon die "AAN" gaat van verandering en groei. Vuurmomentjes zijn voor mij
DE gelegenheid om met elkaar te delen wat je in het dagelijkse leven niet zo snel deelt. Ik creëer een veilige bubble, waarin ik de ruimte bied voor ieders
ontwikkeling & potentieel. Als ademcoach heb ik ontdekt hoe ik mijn adem als krachtige tool kan gebruiken om enerzijds mijn immuunsysteem te
boosten en tegelijkertijd bewust te worden van mijn lichaam en ziel.

Wanneer:

Dinsagavond 28 mei van van 20.00 -21.30 uur

Eerste kennismaking voor slechts € 15,00 (vervolgavonden € 25,00) 

Aanmelden;  https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven

Of stuur een mail naar ella@zennatuurlijk.nl

Voel je welkom!

Voor meer informatie;

www.sandermachielsen.eu 

 

 

Ademcirkel 6,13 en 27 mei 2024

ADEMCIRKELS - MEER UIT JE ADEM HALEN

Heb jij soms het gevoel dat je jezelf voorbij rent, voel je je onrustig, ben je druk in je hoofd,
slaap je minder goed en/of heb je andere (vage) klachten? Of ben je gewoon nieuwsgierig
naar de kracht van de adem?
Ademen is het eerste en laatste wat je doet in je leven. Elke gemoedstoestand en elke
situatie kent haar eigen adembeweging. In gezelschap adem je anders dan wanneer je alleen
bent, in de file anders dan op het strand. En blij adem je anders dan boos.
Door de bewustwording van je adem, kun je jezelf reguleren voor meer rust en ontspanning.
Kalmeer je je adem, dan kalmeer je je spierspanning, je hartslag en je emoties. Hoe meer jij
de regie over je ademhaling terugkrijgt, des te beter je in je vel zit.
Bij deze 3 ademcirkels Meer uit je adem-halen gaan we in een kleine groep zelf ervaren en
voelen hoe we van een hoog adempatroon naar een laag en rustig adempatroon tot in ons
bekkengebied gaan. Dit doen we met Het Nieuwe Ademwerk®.
De benadering is origineel, eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.
Je vindt meer innerlijke rust en voelt je energieker.
Je slaapt beter
Krijgt een betere concentratie
Zit lekkerder in je vel
Beter herstel na ziekte

‘Je leeft zoals je ademt’

 

Wanneer:
Maandagavond 6, 13 en 27 mei van 19.30-21.00 uur

Prijs; 99.- (3 avonden) incl thee, wat lekkers en audio

Aanmelden;  https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven

Of stuur een mail naar ella@zennatuurlijk.nl 

De avonden kunnen niet los geboekt worden

Voel je welkom!

Warme groet, Isolde
www.bij-isolde.nl

 

 

Yoga & Dans workshop nieuwe datum volgt

Yoga & Dans 

In Yoga & Dans worden yogahoudingen, passen en bewegingen uit de dans, gecombineerd met muziek volgens een choreografie.

Iedere dans is weer anders; in de ene dans ervaar je je eigen kracht en levenslust, in een andere dans ervaar je vertrouwen, stabiliteit, dan wel ruimte of juist verstilling.

De muziek die wordt gebruikt is divers; hedendaags, werelds en klassiek. 

Je hoeft geen ervaring met yoga en/of dans te hebben. Het gaat om de beleving en het plezier !

 

Wanneer; zaterdag 10 februari van 09.30 tot 11.45 uur
Prijs; € 30,00 

Inschrijven; 

https://www.moyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijve

of mail naar ella@zennatuurlijk.nl

Aerial Yoga workshop... Nieuwe datum volgt

 


Ervaar hoe fijn het is om gedragen en ondersteund te worden door het doek tijdens jouw yoga beoefening en ontspanning!

Aerial Yoga is één van de jongste vormen van yoga.
Een mooie manier van bewegen waar je op alle vlakken voordelen van zal hebben;
meer veerkracht, flexibiliteit, mobiliteit, kracht, ontspanning en een betere bloedcirculatie

Het eerste uur hangt het doek op heuphoogte en zijn de houdingen/oefeningen actief. Na een korte pauze is het tweede

gedeelte geheel gericht op ontspanning en loslaten en hangt het Aerial doek nét boven de grond.

Ervaring met yoga is niet vereist. 
.

Aerial yoga; zaterdag 13 april 2024 van 09.30 tot 11.45 uur 
Kosten;  € 30,00

Reserveren;  https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven
Of mail naar; info@zennatuurlijk.nl

Aerial yoga kan ook op aanvraag worden gegeven voor bijvoorbeeld jouw vrienden(innen) groep collega's.

Optreden The Wanderer ... nieuwe datum 2024 volgt binnenkort !

 

The Wanderer komt zondag 19 novemer '23  bij Zen Natuurlijk wederom een optreden verzorgen !

UITVERKOCHT 

Een 'Wanderer sessie' staat voor een dromerige en intense beleving. Met de zekerheid dat hun zielsliedjes een medicijn zijn, zijn deze sessies zeer waardevol.

De ervaring leert dat deze bijzondere liedjes en teksten diepere lagen kunnen aanspreken. De kracht van The Wanderer zit in de eenvoud en de ruimte die voortvloeit uit de noten die ontstaan. Die ruimte zorgt ervoor dat je in een tijdloos moment wordt gezogen waarbij de liedjes een innerlijke reis kunnen begeleiden. Fluisterend maatwerk voor hart en ziel .

 

Een optreden van de Wanderer (Victor en Nikos) draait om gevoel en een boodschap uit het hart.

 The Wanderer  gaat over transformatie, menszijn, en het volgen van jouw hart en ziel.
Kwetsbaar in woord en hoopvol in geluid. 

waar;  yogastudio Zen Natuurlijk
Datum en tijd; voor 2024 volgt binnenkort 
Kosten ; € 27,50 

Reserveren ; direct door The Wanderer;
https://thewanderermusic.shop/product/wanderer-sessie-zen-natuurlijk-10-februari-23/

Wees er snel bij.. er is een maximum aantal plaatsen ..!

"We gaan allemaal naar huis"  ; 

Luister;  
https://www.youtube.com/watch?v=kUr97EkAhoo