Zen Natuurlijk

Draai uw telefoon om de website te bekijken

Workshop Wim Hof Methode

 
* Workshop Wim Hof Methode 1 x per maand !

KUN JE HET IMMUUNSSYTEEM BEÏNVLOEDEN MET EEN IJSBAD OF KOUDE DOUCHE? BEKIJK HIER EEN AFLEVERING VAN 'DOKTERS VAN  MORGEN' OVER WAT KOU VOOR JOU KAN DOEN; 
 
 
 
 
AGENDA ;
 
* Update 27 juni 2022 ; 
 
Zaterdag 9 juli Advanced
 
Zaterdag 6 augustus Fundamentals
 
Zaterdag 3 september Fundamentals
 
Zaterdag 1 oktober Fundamentals
 

Wim Hof werd bekend als "the iceman" door zijn bijna onmenselijke prestaties; twee uur in een met 700 kilogram ijs gevulde cabine staan, de koudste gebergten beklimmen in een korte broek en een halve marathon lopen op blote voeten. 
Zijn methode is inmiddels wetenschappelijk onderbouwd en bestaat uit drie componenten; ademhaling, meditatie en koudetraining. 

Serge Snoei en Wim Hof;

Voor wie?

Voor iedereen uiteraard! Maar misschien kamp je met de volgende klachten;
- vermoeidheid, slecht slapen
- een auto-immuunziekte
- 'vage kwaaltjes' of chronische pijntjes/ontstekingen
- stress, burn-out, spanningen
- het altijd koud hebben

Of misschien wil je de uitdaging met jezelf aangaan?

Door de methode in jouw leven te integreren word je gezonder; je immuunsysteem sterker, de bloedcirculatie beter, krijg je meer energie en ben je in staat om je lichaam en geest in balans te brengen wat meer vertrouwen geeft in je eigen kunnen.

Deze 'fundamental training' is geschikt voor beginners én diegenen die al bekend zijn met de Wim Hof Methode en hun practice willen onderhouden. Naast de basisprincipes, komen steeds nieuwe onderwerpen aan bod.

Een goede ademhaling is het begin

De Wim Hof Methode begint met ademhaling. Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Ook heeft het een positieve invloed op je bloedcirculatie.

 

Volgende stap: de confrontatie met kou 

Na ademhaling- en meditatie-oefeningen is je lichaam voorbereid om de volgende uitdaging aan te gaan: de confrontatie met kou. Om je lichaam sterker te maken en te laten wennen aan kou, kun je thuis al beginnen met koud (af)douchen. Op de dag van de workshop gaan we de uitdaging aan om een ijsbad te nemen. Dit is overigens geheel optioneel !

 

Wat zeggen deelnemers?

"Goede begeleiding , serieuze groep en ik heb besloten
om te werken aan verbetering van mijn (te hoge) ademhaling 
Daarnaast heb ik mezelf verrast door in het ijsbad te gaan".


"Wij vonden de workshop goed qua opbouw, fijn qua tempo en leerzaam. Serge is rustig en legt alles helder uit. Hij houdt iedereen goed in de gaten. Hij voelt vertrouwd en is een prettig mens".

"Locatie is geweldig en zo ook de gastvrouw. Lunch was heerlijk, goed verzorgd".

"We zijn enthousiast en benieuwd naar de volgende workshop. We raden hem zeker aan bij anderen"! 

"Dank jullie voor de geweldige ervaring. Smaakt naar meer".....


Een voorproefje van Wim Hof; 
https://youtu.be/wfEj548wpq4

 

Data; Fundamentals ;  6 aug en 3 september en 1 oktober  2022

Advanced; 9 juli 2022

Tijd; van 10.30 tot 15.30 uur.

Kosten; € 120,00 voor fundamental inclusief thee, fruit, versnaperingen en een vega lunch

Kosten; € 140,00 voor advanced workshop inclusief thee, fruit, versnaperingen en een vega lunch

Inschrijven;  https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven
Of stuur een mail naar ella@zennatuurlijk.nl 

Serge Snoei, gecertificeerd Wim Hof Trainer en ademcoach, verzorgt de workshop. Hij werkt in kleine groepjes tot max 10 personen waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. 
Voor meer info over de methode en Serge Snoei, kijk op de site van Wim Hof;  
http://www.innerfire.nl

Nieuw; Kinderyoga

 
 
 
 
 
Mijn naam is Ilse Bissels (42 jaar) en ik kom uit Heeswijk-Dinther. Ongeveer een jaar geleden ben ik bij Zen Natuurlijk terecht gekomen om zelf Yin yoga lessen te volgen. Vanaf die tijd wil ik yoga graag introduceren aan kinderen. Dus ben ik begonnen met de opleiding Holistische Kinder Yoga, die ik inmiddels ook heb afgerond. Ik heb Ella benaderd om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen en ook zij was enthousiast. Wat heb ik er zin in om kinderen te laten kennismaken met yoga!
 
Wat komt er zoal voorbij in een les:
Kindgerichte yogahoudingen, liedjes, versjes, sprookjes en verhalen (allemaal aangepast op de leeftijd), stiltespel en visualisaties. Plezier staat voorop!
Kinderen worden zich bewust van hun adem, ontwikkelen hun zintuigen en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het ‘voelen’ neemt daarbij een centrale rol in. Vanuit een veilige, niet competitieve sfeer, kunnen kinderen hun gevoelens en fantasie naar voren brengen, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf accepteren zoals ze zijn.

 
Er zijn twee groepen op maandagmiddag;

leeftijd 5-8 jaar;  6 lessen voor € 45,00 (lesduur 45 min)  Tijdstip; 14.45 - 15.30 uur

leeftijd 9-12 jaar; 6 lessen voor € 60,00 (lesduur 60 min) Tijdstip; 16.00 - 17.00 uur

Proefles Kinderyoga; € 7,50 

 

Klankconcert van Gonnie Feddema

 


Regelmatig zijn er Klankconcerten van Gonnie Feddema in de Yogastudio van Zen Natuurlijk. De eerstvolgende is nog in de planning, maar zal in september (2022) zijn.

Tijdens een concert word je door de klanken van klankschalen en diverse instrumenten meegenomen; ze dragen je en laten je meedrijven als op de stroom van een rivier, terug naar de bron van waaruit alles is ontstaan. Al drijvend kun je blokkades tegen komen die onderweg mogen worden opgeruimd, en aangekomen op je bestemming voel je je verfrist en als herboren. De energie kan weer vrij door je lichaam stromen.

Het is een zachte manier om tot ontspanning te komen; zelf hoef je niets te doen als comfortabel te liggen of zitten onder een dekentje, en alles te laten gebeuren en er vooral heerlijk van genieten.

Een concert kan nog lang nawerken; ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water en omdat de trilling van instrumenten zoals klankschalen het water in onze lichaamscellen in beweging brengt, wordt ons lichaam gereinigd, gemasseerd en ontdaan van blokkades.
Iedereen is welkom op deze avond, dus niet alleen voor yogi's van Zen Natuurlijk.

Kosten; € 25,00 pp

Datum en tijd; op een vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur.

Nieuwe data volgen binnenkort...


Inschrijven voor yogacursisten; 
https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven

Inschrijven voor niet-cursisten;

mail naar;  ella@zennatuurlijk.nl