Zen Natuurlijk

Draai uw telefoon om de website te bekijken

Nog even online yogales, maar ook naar buiten, Massagepraktijk weer open vanaf 18 mei as.

  

We hadden gehoopt dat we met de Yogastudio binnenkort weer open zouden mogen, maar wij vallen onder de regeling van de sportscholen. Dat betekent dat we per 1 september weer open mogen. 
De reden dat binnen sporten nog niet mag, is dat tijdens sporten, en daarbij ook transpireren, aerosolen vrijkomen en deze vormen binnen een risico voor verspreiding van het virus. 
De Yogavereniging Nederland blijft echter lobbyen bij de overheid om de regeling te herzien en Yogastudio's anders te bezien dan sportscholen. We hebben goede hoop dat de datum aangepast gaat worden.

 

Wat mag wel; 


In de buitenlucht yoga beoefenen met max 10 personen met inachtneming van 1,5 meter afstand en alle andere, al geldende voorschriften.
 

 

Wat gaan wij doen;


Op diverse manieren de yogalessen aanbieden;

- Als het weer het toelaat, gaan we de yogalessen buiten geven voor maximaal 9 personen (10 incl. yogadocent).  Bij slecht weer wordt de les alsnog online gegeven. Dit vergt enige organisatie, maar we vinden het de moeite waard om in ieder geval te onderzoeken of het gaat werken. We starten met één proefweek vanaf maandag 18 mei. Als het weer het niet toelaat, dan berichten wij jullie dit tijdig; de avond van tevoren bij een les de volgende ochtend. En bij een avondles, zo'n drie uur van te voren.
We communiceren dit via de mail en het zal in het online lesrooster van Momoyoga zichtbaar zijn.

- Tevens gaan we onderzoeken of we de webcam buiten ook mee kunnen laten lopen, zodat de les ook live en online gevolgd kan worden, voor diegene die nog liever vanuit de thuis omgeving  meedoen. 

De yogales van donderdag 20.30 uur blijft sowieso een online les. 

- Voor diegene die geen online yogales kunnen of willen volgen en/of liever geen buiten yoga willen doen, kan de les naderhand via Youtube gevolgd worden in eigen tijd.

Je bent ook welkom indien je op dit moment geen abonnement hebt. Je kunt via Momoyoga een losse les aankopen en je inschrijven. De prijs voor een losse les staat tijdelijk gelijk aan die van een abonnement.

De aanmelding voor de lessen loopt via Momoyoga; 
https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven

 

Nog (meer) goed nieuws;


De massagepraktijk gaat weer open met ingang van maandag 18 mei  as. 


Uiteraard met inachtneming van de geldende voorschriften omtrent infectiepreventie. Je wordt hierover geïnformeerd bij het maken van een afspraak. Veiligheid en gezondheid gaan boven alles. 

 

En dan nog dit..

- Donderdag 21 mei is Hemelvaart; bij voldoende inschrijvingen gaan de avondlessen door.
- Binnenkort volgt een nieuwe datum voor de Wim Hof workshop. 
- Het Klankconcert van vrijdag 29 mei as. wordt verzet naar vrijdag 4 september 19.30 uur.
- In het najaar (oktober) starten we met een leefstijl training waarin je in 10 donderdagochtenden heel veel leert over voeding, ziekte en gezondheid, spijsvertering, microbioom en immuunsysteem, invloed van stress op de spijsvertering en nog veel meer.... De training wordt gegeven door Marjon Willems (natuurvoedingskundige en leefstijltrainer) en door interessante gastdocenten. Hierover later uitgebreid meer.

 

 


Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar.
Wij hopen jullie te mogen ontvangen in de tuin of online.


Namasté, 
Ella en Anne

LIVE online yogalessen

 

Op dit moment geven we de yogalessen online en LIVE, voor zo lang als nodig is. Behalve de Aerial Yoga lessen en de Yoga & Danslessen.

Het is belangrijk om te blijven bewegen wat gezond is voor ons fysieke lichaam en te blijven ontspannen. Zeker nu, met misschien gevoelens van onzekerheid, onrust en angst. Met yoga doen we beiden; bewegen en ontspannen. Ook is het belangrijk om met yoga en meditatie in contact te blijven met jezelf, blijven voelen wat belangrijk voor jou is.

Hoe ziet dat eruit, een online yogales?

Wat heb je nodig?

-          Een laptop, computer of IPad , of mobiele telefoon met geluid én camera.

-          Een yoga mat is handig maar niet noodzakelijk. Verder kun je alles vanuit je huis gebruiken wat je hebt; kussens en dekens.

-          Creëer een eigen ruimte voor jezelf in huis waar je even niet gestoord wordt en waar je je prettig voelt. 

De aanmelding voor de yogales loopt via Momoyoga;    https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven 

Als je je ingeschreven hebt, ontvang je een mail met instructies hoe je in kunt loggen voor de online les.

We kunnen jullie helaas niet bieden op dit moment wat jullie gewend zijn. Het zal allemaal even wennen zijn, ook voor ons, om op deze manier les te krijgen,

maar laten we positief blijven en kijken naar wat wél mogelijk is op dit moment. Met z’n allen yoga blijven doen is belangrijk en hopelijk kan dit binnenkort ook weer gewoon hier in de studio .

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf. We hopen jullie 'live' in onze online lessen te ontmoeten.

Namasté.

Ella en Anne 

Meditatietraining 11 mei / Workshop "Wim Hof Methode" 4 april wordt verzet naar een latere datum

"Mediteren kun je leren"  in 5 avonden

Deze cursus start maandag 11 mei as. Hetzij onder voorbehoud ivm evt verlenging van de maatregelen van het RIVM. 

Verlang je naar wat meer rust, naar meer contact met jezelf en ben je nieuwsgierig wat meditatie voor jou kan betekenen, dan is deze cursus misschien iets voor jou.

Je leert de voordelen van meditatie ontdekken, maakt kennis met praktische tools en je werkt aan het creëren van een dagelijkse meditatie routine. Dit alles in een fijne sfeer en in een kleine groep.

Wat leer je tijdens deze cursus ?

* Je leert wat meditatie is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijks leven.
* Je leert welke positieve effecten meditatie kan hebben. Denk aan: meer rust in je hoofd, beter slapen, meer focus, minder schommelende emoties, meer energie en een gevoel van innerlijke vrede. 
* Je maakt kennis met bewegingsreeksen uit de Dru yoga om het lichaam op 
het zitten voor te bereiden.
* Je maakt kennis met ademhalingsoefeningen die je tot rust brengen.
* Je leert hoe je je diep kunt ontspannen.
* Je maakt kennis met verschillende meditatietechnieken.

Je krijgt een hand-out met alle lesstof en je leert om thuis een meditatieroutine op te bouwen.

Dus, wil je leren mediteren en kan je wel wat tools gebruiken om een (dagelijkse) routine op te bouwen?

Anne Verbakel geeft een cursus van 5 lessen zodat je er ook zelf mee aan de slag kunt.

Data in 2020;  maandag 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni en 6 juli 

Aanvang om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. 

Kosten: € 95,00 voor 5 lessen (incl handout) Nb: deze lessen zijn niet als losse les te volgen maar als een complete cursus van 5 lessen aangezien je iets opbouwt. 

Inschrijven: via Momoyoga of stuur een mail naar info@zennatuurlijk.nl

 

Workshop Wim Hof Methode 4 april


  Zaterdag 4 april stond 
er een workshop gepland bij Zen Natuurlijk over de Wim Hof Methode. Deze wordt verplaatst naar een later tijdstip. Wanneer deze datum bekend is laten we zo spoedig mogelijk weten via mail en deze website.

Wim Hof werd bekend als "the iceman" door zijn bijna onmenselijke prestaties; twee uur in een met 700 kilogram ijs gevulde cabine staan, de koudste gebergten beklimmen in een korte broek en een halve marathon lopen op blote voeten. 
Zijn methode is inmiddels wetenschappelijk onderbouwd en bestaat uit drie componenten; ademhaling, meditatie en koudetraining. 

Serge Snoei en Wim Hof;

Voor wie?

Voor iedereen uiteraard! Maar misschien kamp je met de volgende klachten;
- vermoeidheid, slecht slapen
- een auto-immuunziekte
- 'vage kwaaltjes' of chronische pijntjes/ontstekingen
- stress, burn-out, spanningen
- het altijd koud hebben

Of misschien wil je de uitdaging met jezelf aangaan?

Door de methode in jouw leven te integreren word je gezonder; je immuunsysteem sterker, de bloedcirculatie beter, krijg je meer energie en ben je in staat om je lichaam en geest in balans te brengen wat meer vertrouwen geeft in je eigen kunnen.

Een goede ademhaling is het begin

De Wim Hof Methode begint met ademhaling. Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Ook heeft het een positieve invloed op je bloedcirculatie.

 

  Volgende stap: de confrontatie met kou

Na ademhaling- en meditatie-oefeningen is je lichaam voorbereid om de volgende uitdaging aan te gaan: de confrontatie met kou. Om je lichaam sterker te maken en te laten wennen aan kou, kun je thuis al beginnen met koud (af)douchen. Op de dag van de workshop gaan we de uitdaging aan om een ijsbad te nemen. Dit is overigens geheel optioneel !

 

Datum en tijd; zaterdag .....  van 11.00 tot 16.00 uur (nieuwe datum volgt zsm)

Kosten; € 99,00 inclusief vegetarische lunch

Inschrijven;  https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven
Of stuur een mail naar ella@zennatuurlijk.nl 

Serge Snoei, gecertificeerd Wim Hof Trainer en ademcoach, verzorgt de workshop. Hij werkt in kleine groepjes van 8 tot max 10 personen waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. 
Voor meer info over de methode en Serge Snoei, kijk op de site van Wim Hof;  
http://www.innerfire.nl

Yoga voor Reuma beweeggroep de Meierij

Vanaf 10 januari 2020 is er een speciale yogales gestart voor mensen met reumatische klachten. 

Deze les wordt speciaal gegeven voor leden van de Reuma beweeggroep de Meierij.

Met uitzondering van de schoolvakanties bieden we wekelijks een yogales aan onder de deskundige begeleiding van Anne Verbakel op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur. Het uitgangspunt is een toegankelijke yoga-vorm waarbij het lichaam niet zwaar wordt belast. 

Iedere les bestaat uit wat beweging (zacht en langzaam), een ademhalings- of concentratie-oefening en een uitgebreide ontspanning. Alles binnen de eigen grenzen en met aanpassingen indien nodig.

Yoga kan een fijne bewegingsvorm zijn voor mensen met reumatische klachten. Het maakt de spieren en pezen rondom de gewrichten sterker en de doorbloeding wordt beter. Je gewrichten worden soepeler en je krijgt meer energie als je beweegt. 
Daarnaast zorgt yoga voor fysieke- en mentale ontspanning waardoor je vaak beter tot rust kunt komen. 
Het is aangetoond dat yoga een gunstig effect heeft op pijn-beleving. Het helpt om stress te verminderen, versterkt positieve gedachten en de veerkracht verbetert.

De yogalessen worden gegeven in blokken van 12 lessen.
Draag voor de lessen makkelijk zittende kleding en eventueel in laagjes. Dit omdat de lessen bestaan uit beweging en ontspanning.

In de yogastudio is alles aanwezig.
Yogamatten, bolsters, dekens, kussens en yogablokken.
Indien u het fijn vindt kunt u een handdoek en/of een flesje water meenemen.

Aanmelding voor deze lessen loopt via de Reuma beweeggroep. Je kunt een mail sturen naar;  info@reumabeweeggroepdemeierij.nl

Of kijk op hun website; http://www.reumabeweeggroepdemeierij.nl/yoga/

 

Klankconcert van Gonnie Feddema op 29 mei 2020

 


Regelmatig zijn er Klankconcerten van Gonnie Feddema in de Yogastudio van Zen Natuurlijk. De eerstvolgende staat nu gepland op vrijdag 29 mei 2020.
Tijdens een concert word je door de klanken van klankschalen en diverse instrumenten meegenomen; ze dragen je en laten je meedrijven als op de stroom van een rivier, terug naar de bron van waaruit alles is ontstaan. Al drijvend kun je blokkades tegen komen die onderweg mogen worden opgeruimd, en aangekomen op je bestemming voel je je verfrist en als herboren. De energie kan weer vrij door je lichaam stromen.

Het is een zachte manier om tot ontspanning te komen; zelf hoef je niets te doen als comfortabel te liggen of zitten onder een dekentje, en alles te laten gebeuren en er vooral heerlijk van genieten.

Een concert kan nog lang nawerken; ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water en omdat de trilling van instrumenten zoals klankschalen het water in onze lichaamscellen in beweging brengt, wordt ons lichaam gereinigd, gemasseerd en ontdaan van blokkades.
Iedereen is welkom op deze avond, dus niet alleen voor yogi's van Zen Natuurlijk.

Kosten; € 20,00 pp

 Aanvang; 19.30 uur tot 21.00 uur
 
Datum; vrijdag 29 mei 2020

Inschrijven voor yogacursisten; 
https://www.momoyoga.nl/ZenNatuurlijk/inschrijven

Inschrijven voor niet-cursisten;

mail naar;  ella@zennatuurlijk.nl
 

Praktijk voor Hypnotherapie van Monique van de Ven bij Zen Natuurlijk

 

 Monique

Mijn naam is Monique van de Ven (47). Samen met mijn man Michel Ketelaars,
onze drie puberzonen Ferencz van 13, Brecht van 14 en Wicher van 17 jaar en
onze hond Caesar woon ik in Schijndel.
Mijn hobby’s zijn: lekker eten, actieve vakanties en wandelen met de hond.
Ook werk ik ongeveer één dagdeel per week als vrijwilligster in het Anna-
hospice in Wijbosch.


Hypnotherapiepraktijk Hypnomove

Op 1 januari 2018 ben ik gestart met mijn hypnotherapiepraktijk Hypnomove.
Na ruim 20 jaar als operatieassistente gewerkt te hebben, maakte ik een
carrièreswitch naar pijnconsulente. Eén van mijn werkzaamheden als
pijnconsulente was het geven van pijneducatie aan chronische pijnpatiënten.
Daarbij viel het mij op dat patiënten soms een symptoom bestrijdende
behandeling kregen omdat de oorzaak onbekend was. Ongeveer tegelijkertijd
kwam hypnotherapie op mijn pad. Ik leerde dat je met hypnose naar je
onderbewust kunt gaan en dat daar vaak de oorzaak van chronische pijn, burn-
out, slapeloosheid of angst is vastgelegd. Dit was het begin van het ontstaan
van mijn hypnotherapiepraktijk Hypnomove. Vanaf 1 september a.s. ben ik
gevestigd in een hele mooie praktijkruimte bij Zen Natuurlijk waar ik superblij
mee ben!


Mocht je meer informatie willen hebben, kun je me bij Zen Natuurlijk
aanspreken of op mijn website kijken www.hypnomove.nl.