Zen Natuurlijk

Draai uw telefoon om de website te bekijken

Massagetherapie

Holos Massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Denk daarbij aan klachten aan spieren en gewrichten, maar ook aan klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, burn-out, stress en bij herstel na ziekte. Ook mag de preventieve werking niet onvermeld blijven. Inmiddels is wetenschappelijk ruimschoots aangetoond dat massage goed is voor lijf en leden. Het bevordert de gezondheid door een betere doorbloeding, de afvoer van afvalstoffen en de kalmerende uitwerking op het zenuwstelsel. Ook is aanraking een eerste levensbehoefte en zorgt voor een gevoel van welbevinden en verbinding. Ik geef de massagetherapie vanuit een holistische visie, waarbij er aandacht is voor jouw als mens als geheel.  

Naast de fysieke klacht is er ook ruimte voor gedachten, gevoelens en emoties die mogelijk verband houden met de fysieke klacht. Zo brengt de massagetherapie bewustwording via het voelen en ervaren van je lichaam. Je lichaamswijsheid is daarbij uitgangspunt van deze lichaamsgerichte therapievorm. Hoe vaak neem je écht de tijd en de rust om te luisteren naar wat je lichaam jou te vertellen heeft.

 

Massagetherapie

Het bewust ervaren van spanning, moeheid en pijn geeft een bevrijdend gevoel en stelt je in staat om los te laten. Het kan inzicht en verheldering geven waar het bewustzijn (nog) geen toegang tot had. Inzicht kan leiden tot acceptatie en verandering. Massagetherapie is een volwaardige therapie en gaat goed samen met de meeste gangbare medische behandelingen. Het kan ook ondersteunend werken bij psychotherapie.

 

De werkwijze

De eerste behandeling begint met een intakegesprek. Van daaruit kijken we welke behandeling en massagevorm het beste bij je past. Indien er sprake is van een contra indicatie (oa bij ontstekingen, hartfalen, koorts, hoge bloeddruk, spataderen) kan het zijn dat er niet gemasseerd mag worden.
In onderling overleg kijken we dan welke (deel) massage wel mogelijk is. We sluiten de behandeling af met een kort nagesprek. De eerste sessie zal 90 min in beslag nemen en vervolgsessies 75 min. De frequentie en het aantal vervolgsessies bepalen we in onderling overleg.