Kim Swinkels   Yogadocent

Nadat ik ongeveer twintig jaar geleden kennis maakte met yoga heeft het me nooit meer losgelaten. Door verschillende opleidingen (van natuurgeneeskunde, voetreflex tot Reiki en Shambala Master tot Healing Arts) heb ik veel kennis opgedaan. Later bleken deze opleidingen een goede vooropleiding voor de yogaopleiding.

Steeds vaker snakte ik naar yogabeoefening, wat ervoor zorgde dat ik thuis dagelijks bezig was met yoga. Hét moment waarop ik naar mijn hart ben gaan luisteren, besloot ik de driejarige yogaopleiding te volgen bij Vishvatma Yogaschool Ron van der Post. Hier viel alles samen: de zoektocht was klaar en ik vond mijn rust. Ik ontdekte een innerlijke kracht en zachtheid en wist nu hoe het voelde om vanuit intuïtie te handelen. Zo werd ik steeds bewuster van mijn grenzen en beperkingen.

De yoga houdingen geven mij ruimte, zowel fysiek als mentaal. Door bewust te zijn van de adem kan ik zachtheid toe laten en spanning afvoeren. De energie stroomt letterlijk weer door mijn lichaam, de aandacht wordt via de ademhaling naar binnen gebracht waardoor ik meer kan ontspannen en me meer geaard voel. Daarnaast zijn er nog altijd thema’s die om ontwikkeling vragen en is dat ook het leven, het meebewegen met de natuur en de processen die daarbij horen.

Bijscholingen

* 2011: 5 daagse Shiva Rea Prana Flow

* 2010, 2011, 2013, 2015, 2017: Workshops David Jacobs, Senior Iyangar Yoga teacher. Yoga Nidra en Yoga Nidra i Rest.

* 2015: Yin Yoga opleiding Bivag.

* 2017: Yin yoga workshop bij Anoshe Overington van "Stillness in Yoga"

* 2017: begonnen aan Yin Yoga Medicin