Klassieke massage
Richt zich op de huid, spieren, bindweefsel en gewrichten. Stimuleert de bloedcirculatie en lymfestroom, Verbetert de stofwisseling. Kalmeert het zenuwstelsel en beïnvloed spierspanning. Richting is over het algemeen naar het hart toe.

Energetische massage
Richt zich op de energiestroom in het lichaam en eventuele blokkades. De richting is over het algemeen richting de (aarde) voeten. Wordt vaak ervaren als afvoeren van spanningen.

Voetreflexzone massage
Een massage die plaats vind op de voet maar effect heeft op de hele mens omdat er zich op de voet reflexzones bevinden die corresponderen met de gehele mens.

Bindweefsel massage
Een massage die op verschillende delen van het lichaam plaats kan vinden. Iedere deel heeft verbindingen via zenuwbanen met organen, orgaan systemen met de daarbij behorende thema's. Indirect kan via huidrollen of knedingen gekozen worden voor stimulatie van bepaalde gebieden.

massagevormen zen natuurlijk schijndel

Drukpunten massage
Over het hele lichaam lopen energiebanen die verband houden met bepaalde organen, orgaansystemen met de daarbij behorende thema's. Tijdens de massage kan gekozen worden om bepaalde meridiaanpunten vast te houden om te ervaren wat er gebeurd. Voelbaar kan worden hoe de energie gestagneerd is of juist weer in beweging komt.

Triggerpoint massage
Bepaalde soort klachten kunnen verbonden zijn met triggerpoints die op vaste plaatsen in het lichaam  voor kunnen komen. Triggerpoints zijn kleine verharde plekjes, samentrekkingen in de spier die  effect hebben op de gehele spierspanning en de aanhechtingen van deze spier. Deze triggerpoints geven vaak ook een uitstralende pijn naar andere gebieden. Triggerpoints  kunnen zoveel spanning in de spier geven waardoor er  symptomen ontstaan in andere gebieden in het lichaam. Vaak gaan deze triggerpoints gepaard met al lang bestaande  pijnklachten.